ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…

Εκείνη τον ρώτησε στα ξαφνικά, με μια διαφορετική διάθεση…

– “Και τι επιλογές φαγητού θα βρω στο δικό σου μενού;”

– “Στα ορεκτικά υπάρχει έμπνευση, ειλικρίνεια, γνώση. Στα κυρίως πιάτα υπάρχει χρόνος, προσπάθεια, θέληση. Για επιδόρπιο υπάρχει ικανοποίηση, εξάρτηση, πληρότητα. Η σπεσιαλιτέ του σεφ είναι αμέτρητες ώρες συζήτησης και συναισθηματικής περιπλάνησης”.

– “Ποιο ολοκληρωμένο μενού δεν μπορούσες να έχεις. Τρία πιάτα, και τα τρία με τα πιο εύστοχα συστατικά. Ποιοι γεύονται το δεύτερο πιάτο; Και ποιοι έχουν την τιμή του τρίτου;” 

– “Το 2ο αυτοί που δεν είναι βιαστικοί (με fast food συναισθήματα), που θέλουν να δώσουν την ευκαιρία να γευτούν μια όμορφη εμπειρία. Το 3ο σε αυτούς που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου πιάτου, “ξεχάστηκαν” και αφέθηκαν. Αγνόησαν άλλες έννοιες και προσπέρασαν προκλήσεις για πιο φτηνό εστιατόριο, πιο πρόχειρο, πιο έτοιμο. Εδώ όλα ετοιμάζονται ναι μεν με απλότητα, αλλά με δημιουργικότητα. Θέλουμε ο πελάτης να έχει ολοκληρωμένη εμπειρία που θα καλύπτει την ψυχή του αλλά και το σώμα του θα διεγείρεται από τις δικές του αισθήσεις. Δεν δεχόμαστε μετρητά ούτε κάρτες. Η πληρωμή γίνεται με αναπνοές. Όσο πιο βαθιές, όσο πιο βαριές και κοφτές, τόσο πιο “τιμητικές”. Για αυστηρά ακριβοπληρωμένους”.

– “Μου έχουν τρέξει τα σάλια!’

– “Έχεις ελεύθερη πρόσκληση. Πότε θα σου κάνω το τραπέζι;”

– “Ήδη γεύομαι το ορεκτικό και απ’ ότι φαίνεται είναι όνομα και πράμα!”

– “Συμφωνώ. Εσύ μαγειρεύεις; Κι αν ναι, τι προσφέρεις;”

– “Στα ορεκτικά υπάρχει ευφορία, πρόκληση, περιέργεια. Στα κυρίως πιάτα υπάρχει διεκδίκηση, ένταση, αμφιβολία. Και για επιδόρπιο υπάρχει λαχτάρα, απόλαυση, αφοσίωση”. Είναι πολύ περίεργα τα πιάτα μου, σχεδόν ασυνδύαστα για να φτιάξουν ένα μενού. Το συνηθίζω αυτό. Αλλοπρόσαλλη”.

– “Θα ήθελα να τσιμπήσω λίγη “πρόκληση” για αρχή κυρίως από “περιέργεια” ώστε να δω αν έχει προοπτική “ευφορίας” το κατάστημα. Μετά θα “διεκδικούσα” κάτι με μεγάλη “ένταση” ώστε να μου φύγουν οι όποιες”αμφιβολίες”. Και στο τέλος θα είχες την πλήρη μου “αφοσίωση” ώστε να σε “απολαύσω” ακατάπαυστα γιατί δεν θα μπορούσε να χορτάσει με τίποτα η “λαχτάρα” μου. Λοιπόν; Τι ώρες ανοίγεις για να μπω;”

“Έεεεεειιιιι το έκανες να μοιάζει όντως μενού, τσακ μπαμ. Είσαι απίστευτος!”