ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ

Το Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε και στην Ελλάδα λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση του και στην Κύπρο. Καλώς ή κακώς, όπως και σε κάθε νόμο, οι μεν συμφωνούν και οι δεν… δεν συμφωνούν. Αυτή είναι και η παραδοσιακή εξίσωση της κοινωνίας όπου όλοι είναι διαφορετικοί και οι διάφοροι είναι πάλι όλοι ίδιοι.

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με την “σωστότητα” ή όχι του Συμφώνου Συμβίωσης. Αλλού θα επικεντρωθώ.

Το πρόβλημα είναι που θεωρούνται “ok” όσοι αποδέχονται την ομοφυλοφιλία ενώ αυτόματα θεωρούνται ομοφοβικοί όσοι δεν. Αν αυτή δεν είναι ρατσιστική αντιμετώπιση απέναντι στην αντίθετη άποψη (που υποτίθεται θέλουν οι ΛΟΑΤ), τότε τί είναι; Σε τέτοια περίπτωση, απλούστατα δεν αποδέχεσαι αυτό που ζητάς. Ή όπως μας έλεγαν οι προγόνοι μας, “μην κάνεις στον άλλον αυτό που δεν θέλεις να κάνουν σε εσένα”. Εάν η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα, η αποδοχή είναι υποχρέωση; Κάθε χρόνο στη Γιουροβίζιον τα ίδια θέματα λέμε ανακυκλώνοντας τα.

Δεν μπορεί κανείς να μηδενίζει την πραγματικότητα, η οποία ορίζει δια μέσου της φύσης πως το ανθρώπινο γένος γεννιέται με δύο πιθανότητες ίδιας ισχύος, πενήντα-πενήντα τοις εκατό, είτε αρσενικό είτε θηλυκό. Με εξαίρεση τις σπάνιες φορές που αυτό μπορεί να μην είναι ο κανόνας, και μιλάω για ιατρικές περιπτώσεις. Το φυσιο-λογικό λοιπόν (της φύσης νόμος) είναι η πιο πάνω εξίσωση του 50-50%.

Η μετέπειτα όμως προσωπική επιλογή του κάθε οργανισμού, είναι αποδεκτή και σεβαστή. Είτε αφορά πολιτικές πεποιθήσεις, αθλητικές βλέψεις ή άλλα ψυχικά, σωματικά και νοητικά ιδεώδη.

Κάθε κοινωνία διαφοροποιεί το κράτος της ανάλογα με τις ανάγκες της. Σε κάποιους λαούς, είναι νόμιμη η πολυγαμία για παράδειγμα. Σημαντικό θα ήταν, όταν μιλάμε για ρατσιστικές τάσεις, να μην αναφερόμαστε μόνο στο εάν κάποιος αποδέχεται πχ τους ομοφυλόφιλους ή όχι, όπου εάν δεν τους αποδέχεται αμέσως να του μπαίνει η ταμπέλα του ομοφοβικού. Το σωστότερο θα ήταν να διώκονται ποινικά όσοι κινούνται σε εχθρικές πράξεις με πρόσχημα ή αιτία την μη αποδοχή του διαφορετικού ή της αντίθετης άποψης. Άλλο είναι το να έχω μια άποψη και άλλο να εγκληματώ γιατί η άποψη μου είναι αντίθετη με αυτό που γίνεται/βλέπω/ακούω και δεν συμφωνώ.

Εκτός αν γίνουμε όλοι σαν τους βουλευτές που παρανομούν έναντι νόμων (που οι ίδιοι ψήφισαν) γιατί όπως λένε, έτσι δηλώνουν την αντίθεση τους…

[img]