ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞ

Σεξ ΣΕΞ Σεξ! ή sex; ή σεκς; Μικρή λέξη, μεγάλα ταμπού. Αποτελεί φυσική άσκηση, βιολογική δραστηριότητα, όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και κάθε άλλου είδους. Στην πορεία των χρόνων όμως άλλαξε το μέγεθος του ενδιαφέροντος προς αυτό. Από μυστικό έγινε ταυτότητα. Ανάλογα με την σχέση που έχεις απέναντι σ’ αυτό, τότε και κάτι είσαι. Στη συνέχεια όλο αυτό οδήγησε στον εμπλουτισμό του, προσφέροντας ποικιλία παντός είδους. Βγήκαν βιβλία γι’ αυτό, φτιάχτηκαν ταινίες (με έντονο το στοιχείο του σεξ), δημιουργήθηκαν νέοι κλάδοι εργασίας που σχετίζονται μ’ αυτό. Τα πάντα κινούνται πάνω κάτω γύρω απ’ αυτό, ώστε ο καθένας να έχει μπροστά του ένα «μενού» και να διαλέγει αυτό που θέλει. Μέρος, τρόπο κτλ.

Αυτό που προσφέρει, αναμφιβήτητα δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στην έννοια της γονιμοποίησης διότι είναι κάτι ωραίο ώστε να είναι και μετρημένο. Όσο κοντά μπορεί να φέρει δύο άτομα, τόσο μπορεί και να τα αποστασιοποιήσει όταν δεν επενδύεται σ’ αυτό και κάτι πιο βαθύ, ένα πιο ουσιαστικό συναίσθημα. Κάπου εδώ έρχεται να ξεχωρίσει ο «έρωτας» ως πράξη που κουβαλάει μαζί του και αυτό το πιο βαθύ ανάμεσα σε δύο άτομα, σε αντίθεση με το «σεξ» που χαρίζει την ωμή του απάθεια απλόχερα.

Ο έρωτας λοιπόν, δεν είναι ούτε ιεροτελεστία, ούτε παιχνίδι γνώσεων. Δεν έχει συγκεκριμένα «πρέπει» ή «δεν πρέπει». Όταν το αίσθημα κατρακυλήσει (με την καλή έννοια) και φθάσει σ’ αυτό, σημαίνει πως η επιθυμία για τον/την σύντροφο είναι εντονότερη, και ψάχνει τρόπο να εκφραστεί η καρδιά με άλλο μέσο, το σώμα, όταν τα λόγια τελειώνουν και η φωνή εξασθενεί. Άλλοι ψάχνουν σημεία G και τέρατα, ενώ άλλοι αρκούνται στο «ψεκάστε, τελειώστε, σκουπίστε». Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο με σημεία. Του χάρισε μιλιά για να ψιθυρίζει, χέρια για να χαϊδεύει, μάτια για να συναρπάζει και ορμόνες για να λιώνει.

Ο έρωτας είναι για όλους, ανεξαρτήτως εμφάνισης ή άλλης διάκρισης. Τα σεξιστικά πρότυπα με τα οποία βομβαρδιζόμαστε συνεχώς, έχουν δυστυχώς προκαλέσει ανασφάλειες για ένα τόσο υγιεινό και όμορφο παιχνίδι. Όλο αυτό επιφέρει άγχος, αχρείαστα προβλήματα στην ρουτίνα των ανθρώπων που ορισμένες φορές αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με φόβο. Άλλοτε βέβαια και με ανευθυνότητα που μόνο υποτίμηση της σημασίας του παιχνιδιού αυτού μπορεί να φέρει.

Σήμερα, οι νέοι γνωρίζουν τα πάντα γύρω από ερωτικά θέματα. Συζητούν μεταξύ τους για σχέσεις, δείχνουν χωρίς δισταγμό τις αρεσκείες τους και διαβάζουν την φύση τους. Γνωρίζουν κάθε σπιθαμή της σωματικής τους οντότητας και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε κάθε πρόκληση του περιβάλλοντος. Η πίεση που νιώθουν από την κοινωνία, έχει φέρει το γοητευτικό ερωτικό παιχνίδι στο χαμηλότερο επίπεδο σεβασμού, απέναντι στο οποίο οι πάντες συμπεριφέρονται σαν σκλάβοι του καταναλωτισμού με τον έρωτα να είναι ένα φτηνό αντικείμενο.

Ο συγκλονιστικός πειρασμός του έρωτα, δεν παύει ποτέ να κυριεύει τα εσώψυχα. Από τo μηδέν της μιας ματιάς, γεννιέται ο αυταρχικός πόθος της ατομικής μας φιγούρας, που συνοδευόμενος από αυτόν του/της συντρόφου, δειλά δειλά κολυμπούν μαζί στο κόκκινο ποτάμι του πάθους, ξεγελώντας τα δάκρυα χαράς που πέφτουν από τον παραδεισένιο ουρανό της ευτυχίας. Ο σεβασμός του σώματος φαίνεται από τα βελούδινα χάδια που μοιράζονται ανάμεσα στα δυο σώματα. Οι ασύμμετροι παλμοί της καρδιάς υγροποιούν την ατμόσφαιρα που βράζει στους 100 βαθμούς της κλίμακας «πάθος». Η ένταση μεγαλώνει όσο τα μάτια καρφώνουν τα απέναντι μάτια βαθιά. Κι όσο αυτή φθάνει σε άλλα επίπεδα, η αναπνοή γίνεται το χάρισμα του Θεού στον άνθρωπο για να ζήσει, όταν η βιολογία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά στο υπόλοιπο σώμα που έχει αφεθεί ανελέητο στην μαγεία της στιγμής. Τα πάντα χάνουν τον έλεγχο μέχρι το αποκορύφωμα να φέρει το «είναι» σε εκείνη την μεθυστική κατάσταση.

Τίποτα δεν είναι πιο υπέροχα από δύο έργα τέχνης, δύο κορμιά. Πόσο μάλλον όταν είναι ενωμένα. Το ποτήρι της ζωής, μας κερνά κόκκινο κρασί, φλογερό και αισθησιακό. Κάντε το με πάθος, κι ας είναι «λάθος» (δεν υπάρχουν λάθη)!

Στην υγειά σας!

[img]

Το πιο πάνω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Πλατωνικό Ταξίδι»