ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ

Όχι ότι πέφτουν σε δεύτερη μοίρα οι γιοί αλλά όπως και να το κάνουμε, οι γυναίκες έχουν πάντα έναν άλλον τρόπο να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν. Και γι’ αυτό αναφέρω τον κόρη σαν παράδειγμα, ως το “όπλο” ενός πατέρα. Και γιατί όλοι μας θα θέλαμε κάποτε να είχαμε την προσοχή ενός διάσημου, μιας προσωπικότητας, τη σημασία μιας μεγάλης εταιρείας ή να περνούσαμε λίγο από το χρόνο μας σε κάποιο σπάνιο γεγονός.

Από την άλλη, όσοι εργάζονται, θα ήθελαν να είχαν την κατανόηση του αφεντικού τους σε κάθε τους ανάγκη ή προσωπικό πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η σχέση εργαζόμενου με εργοδότη κρίνεται από πολύ θετική μέχρι εξαιρετικά καλή με αποτέλεσμα να δεσμεύει τον εργαζόμενο συναισθηματικά και να αποδίδει καλύτερα, αφού θα νιώθει ικανοποιημένος από μερικά στοιχεία του εργασιακού χώρου που τον επηρεάζουν.

Η Katie, έστειλε ένα γράμμα στην Google. Όλοι ξέρουμε την Google, αυτή που μας λύνει όλα μας τα προβλήματα και απορίες. Την Katie όμως δεν την γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα. Είναι μικρή, δεν ξέρουμε πόσο μικρή. Αλλά ένα πάνω-κάτω μπορούμε να το υποθέσουμε εάν δούμε τη γραφή της στην επόμενη εικόνα:

katt

Τί λέει αυτό το γράμμα; Λέει ότι ο πατέρας της έχει γενέθλια, και ότι δουλεύει πολύ, και ότι παίρνει μόνο μια ημέρα την εβδομάδα άδεια, και άρα δεν τον βλέπει συχνά, και ότι δεν ξέρει σε ποιον απευθεύνεται, και παρόλο που δεν ξέρει τον/την αποκαλεί εργαζόμενο, και ότι το στέλνει στην Google. Και δεν ξέρουμε εάν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτή η εταιρεία και τί κάνει και πόσα άλλα κάνει, και γιατί τα κάνει, και πολλά άλλα. Και ότι παρόλο που μια τεράστια εταιρεία τεχνολογίας και τεχνολογικών προϊόντων παρέλαβε ένα μήνυμα με κάποιο παραδοσιακό, ξεπερασμένο ίσως τρόπο, αντί με ένα email, sms, ή μέσω δορυφόρου, έκατσε και το διάβασε.

Και απάντησε!

kat2

Τί λέει; Αρχικά απαντά στην μικρή Katie ότι η σκέψη της να στείλει γράμμα ήταν πολύ όμορφη, και ότι ο πατέρας της είναι ένας καλός εργαζόμενος, και ότι βοηθάει και δουλεύει πολύ κάνοντας πολύ όμορφα πράγματα για την εταιρεία, και ότι αυτά που κάνει τα απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωπου σε όλο τον πλανήτη (όλοι ξέρουμε πόσο ενθουσιάζονται τα παιδιά όταν ακούνε για πλανήτες και όοοοολο τον κόσμο). Και στην τελευταία παράγραφο της λέει ο “κύριος εργαζόμενος της Google” ότι αφού αναγνωρίζουν πόσο καλός είναι ο πατέρας της, και αφού έχει γενέθλια, θα του κάνουν δώρο μια ολόκληρη εβδομάδα διακοπών.

Και η μικρή Katie μάλλον χάρηκε. Ο πατέρας ίσως λίγο περισσότερο, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ μάλλον τις δικές του σκέψεις.

Υ.Γ. (γιατί και η Katie είχε υστερόγραφο). Ούτε είμαστε σίγουροι εάν αυτό είναι αληθινό γεγονός, ή εάν είναι μια επεξεργασμένη είδηση για τους σκοπούς του…ίντερνετ. Είτε είναι πραγματική είτε όχι, μπορούμε να πάρουμε κάποια μαθήματα από αυτό: Την σημαντική αξία μιας ισορροπημένης ζωής μεταξύ προσωπικού και εργασιακού χρόνου. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να προσεγγίζεται και από τις δυο πλευρές, τον εργαζόμενο και τον εργοδότη. Ο τελευταίος θα προχωρήσεις στις κατάλληλες διευθετήσεις ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να διαχειρίζεται σωστά και αποτελεσματικά τους πολλούς του ρόλους. Είτε είναι ο ρόλος του πατέρα και της μητέρας, είτε του φίλου της παρέας, είτε του εργάτη στο εργοστάσιο, είτε του προπονητή κολύμβησης.

[via] [img]