ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

Στο τελευταίο άρθρο πριν λίγες μέρες μιλήσαμε για Lego, τα γνωστά τουβλάκια. Θυμηθήκαμε όσα χτίζαμε κάποτε, με όση φαντασία είχαμε. Εγώ μιλούσα, εσύ διάβαζες. Η εταιρεία Fred.Olsen που διαχειρίζεται πλοία, έπαιξε με τα δικά της “τουβλάκια”. Αυτά που έχει στην κατοχή της για να παίξει είναι τα ίδια της τα πλοία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αγόρασε το πλοίο με την ονομασία Norwegian Crown το 2006 από την Star Cruises. Για δικούς τους λόγους. Όμως δεν το χρησιμοποίησε αμέσως. Το πείραξε. Του άλλαξε ταυτότητα με νέα ονομασία (έγινε Balmoral), νέα χρώματα, ανακαίνιση. Και κάτι άλλο. Το έκοψε στα δύο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ESl89ReTK2c]

Του χάρισε ακόμη 30 μέτρα μέσα στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες νέες καμπίνες επιβατών και πληρώματος. Επίσης τα μπαλκόνια αυξήθηκαν κατά κάποιες δεκάδες επίσης, 60 περίπου στον αριθμό. Η όλη επέμβαση έγινε στο Αμβούργο της Γερμανίας και το πιο πάνω βίντεο, αν δεν το είδες ήδη, δείχνει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα βήματα και τα στάδια που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση της. Η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής έζησε. Το ερώτημα που ίσως δημιουργείται και σε σένα, μετά από μένα, είναι κατά πόσο το αποτέλεσμα δίνει μια σταθερότητα και μια σιγουριά για τις αντοχές του. Απόδειξη αποτελούν οι φωτογραφίες πιο κάτω μέσα σε φουρτούνα το 2009.

cruising-nightmare-2cruising-nightmare-1

Κι αν ακόμη δεν πιστεύεις, ορίστε και βίντεο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Oa_kVa5eOqU]

[via] [via] [via] [img]