ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΙΠΩ

Σου λείπω και πολύ μάλιστα, αλλά δε θέλεις να το παραδεχτείς κι ας το ξέρεις ήδη πολύ καλύτερα απ’ τον καθένα. Σου λείπω λοιπόν, όχι γιατί είμαι κανένας μοναδικά ωραίος ή ζεν πρεμιέ, κάθε άλλο. Υπάρχουν άλλοι λόγοι που σου λείπω.

Διαβάζοντας αυτό, να θυμάσαι πως είναι πράγματα που η σκέψη μου παράγει, που η καρδιά μου γεννάει και που το συναίσθημα μου δημιουργεί. Αλήθεια, θα άντεχες να με είχες κοντά σου, να ήμουν δικός σου; Θα άντεχες τόσο συναίσθημα; Θα ήθελες να είμαι το άλλο σου μισό κι εγώ να έλεγα σε όλους πως είσαι το κορίτσι μου;

Γιατί το κορίτσι μου δεν θα είχε όνομα, δεν θα έπαιζε ρόλο έτσι κι αλλιώς αφού θα ήταν το κορίτσι μου. Δικό μου. Που μαζί θα ζούσαμε την κάθε στιγμή, καλές, κακές, όλες. Θυμήσου πόσες φορές μέσα στον Χειμώνα που μας πέρασε, άκουγες μια ωραία μουσική και δεν μπορούσες να το πεις κάποιου ότι ο ήχος της σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.

Κάθε Κυριακή που ξυπνάς με την ησυχία σου χωρίς να πρέπει να βιαστείς για τη δουλειά, ποιός βρίσκεται δίπλα σου να σε βάλει στην αγκαλιά του και να σε κρατήσει εκεί ως το μεσημέρι χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο, απλά για να μείνετε αγκαλιασμένοι; Κανένας; Μόνο το μαξιλάρι; Θα μπορούσα να ήμουν εγώ πάντως.

Πριν από κάθε βραδινό ύπνο στο κρεβάτι ή στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση, σου λείπει ένα χαμόγελο σαν αυτά που γλιστράνε όταν ένας ερωτευμένος άνθρωπος χαλαρώσει με τη σκέψη της σχέσης του. Αυτό το χαμόγελο που θα με περιμένει μέχρι να επιστρέψω από την κουζίνα με μια μπουκιά στο στόμα, γιατί σου είπα ψέματα πριν πως πάω για νερό αλλά δεν πρόλαβα να κρύψω την αμαρτία μου πριν με πιάσεις στα πράσα.

Σου λείπει ένας άνθρωπος που να είναι αποκλειστικά και μόνο δικός σου, να του έχεις κατακτήσει καρδιά, ψυχή και σώμα. Να σε βασανίζει αλλά και να σου αρέσει καταβάθος που δεν σε ακούει όταν θέλεις και κάνει σαν μωρό, αλλά και που νιώθει τύψεις όταν δεν ξέρει τον λόγο που δεν έχεις κέφι και πιστεύει πως αυτός φταίει για κάτι που έκανε, ενώ στην πραγματικότητα απλώς σου τελείωσε το κόκκινο μανικιούρ. Μέχρι να του εξηγήσεις την ακατανόητη γυναικεία φύση σας.

Ξέρεις, πιστεύω πως σε κάποιον λείπεις και πολύ θα ήθελες να λείπεις σε κάποιον γιατί όλοι μας νιώθουμε υπέροχα όταν μας θέλουν. Είναι αυτή η κτητικότητα του έρωτα που οδηγεί σε εξαντλητικά όρια τις αντοχές. Θέλεις να ξέρεις όμως σε ποιον λείπεις, αλλιώς ποιο το νόημα;

Αυτό το πρωινό μήνυμα που θα λέει “καλημέρα” και θα σε προλάβει πριν ξυπνήσεις, είναι το καλύτερο πρόγευμα. Είτε έρθει με SMS είτε μέσω ενός messenger, αν και το παραδοσιακό μήνυμα έχει άλλη χάρη. Κι άλλο ήχο. Αυτά για τις περιπτώσεις που η νύχτα δε θα σας ξεγελάσει και σας αφήσει μαζί μέχρι το πρωί χωρίς να υπάρχει απόσταση.

Ξέρω ένα άτομο που θα γέμιζε τους τοίχους του σπιτιού με αμέτρητες ερωτικές εξομολογήσεις, μετά θα έβαφε τους τοίχους να καθαρίσουν και θα συνέχιζε ξανά τα ίδια μέχρι να του τελειώσει η έμπνευση. Κι αν δεν του τελειώσει ίσως μέχρι να τελειώσει το μελάνι. Εκτός εάν έχεις πολλά κοκκινάδια να χρησιμοποιήσει για να τον κυνηγάς μέχρι το επόμενο κατάστημα που θα σου αγοράσει νέα.

Νιώθεις να είναι ποθητό το κορμί σου; Να θέλει κάποιος να γευτεί κάθε του εκατοστό σαν διψασμένος μπροστά σε μια όαση; Αυτή η φυσική έλξη, η διεκδίκηση των αισθήσεων είναι το ένστικτο που έχουμε όλοι, είτε σαν ανάγκη, είτε σαν επιβίωση είτε και έκφραση του ψυχικού μας κόσμου. Διότι το πιο αληθινό κομπλιμέντο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, είναι η φυσική τους έλξη που δεν μπορούν να κρύψουν με καμία προσποίηση.

Θέλεις μία αγκαλιά τώρα, ένα χάδι και έναν νέο κόσμο να χωθείς για να ξεφύγεις από όλα αυτά που βαρέθηκες και δεν σε γεμίζουν ή δεν σε ανανεώνουν, σωστά; Θέλεις μαγεία, τη χρυσόσκονη που σου χρωστάει το σύμπαν; Θέλεις αυτή η εσωτερική ανάγκη που καιρό σε βασανίζει τώρα και δεν ξέρεις πως να την περιγράψεις, να μετατραπεί και να εκφραστεί μέσα από μία τρυφερότητα;

Τώρα για πες μου την αλήθεια, εξακολουθώ να μην σου λείπω; Απάντησε μου, είναι η σειρά σου να μιλήσεις. Άναψε μου το πράσινο φως κι εγώ θα φωτίσω την ζωή σου με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Κάνε κάτι. Δεν μπορώ να προχωράω μόνος μου συνέχεια εάν εσύ δεν με βοηθάς. Στηρίζεται πάνω σου το μέλλον μας.

Αφού σου λείπω ήδη…

[img]