ΙΣΟΒΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ

Είναι ευχή κι επιθυμία του Θεού
Εμείς στην ίδια ψυχή, ανάγκη μεγάλη,
Και στόχο να ‘χουμε απλά κοινό
Να βρεθούμε σε μια αγκάλη.

Eίναι τόσα πολλά που μια λέξη δεν μπορεί να πει, αλλά τα αντέχει. Την βαραίνουν τα συναισθήματα που ζηλεύουν τον εαυτό τους, το νόημα τους. Κι εγώ, ανίκανος να προσπεράσω την αλήθεια τους, προσκυνώ με ευλάβεια όσα η καρδιά υπηρετεί και αντιπροσωπεύει. Τα συναισθήματα.

Μην τα ρωτάς γιατί υπάρχουν αυτά, δεν ξέρουν. Αλλά εγώ ξέρω. Υπάρχουν διότι φάνηκες εσύ και τα ζωγράφισες με το πινέλο σου. Τους έδωσες χρώμα και σκοπό. Τους χάρισες φωνή να σου πουν «Σ΄αγαπώ».

Όσα ένιωσα και νιώθω δεν γνώρισε κανείς
Δύναμη θα παίρνω από εσένα,
Με τρεις συλλαβές ξυπνώ και κοιμάμαι «Αγάπη» και «σ’ αγαπώ» το δώρο από μένα.

Από το τιποτένιο με έφθασες στο ολοκληρωμένο. Το μηδέν έκανες ένα, και τη σιωπή έσπρωξες με τον θόρυβο σου.

Μέσα μου βράζω απ’ την καρδιά ως το μυαλό
Μαζί σου θρηνώ περασμένες μοναξιές
Σαν ροκ παρωδία φωνάζει η μιλιά
Απίστευτες οι δικές μας ματιές.

Με ζεσταίνει η σιγουριά που μου εμπνέει ο έρωτας των ματιών σου. Ο απόλυτος έρωτας ανάμεσα μας, συγκλονιστικός και χείμαρρος η δύναμη του. Με ενθουσιάζει και η ματιά σου που με κάνει να χαμογελάω περισσότερο. Όμως κουράστηκα να σε σκέφτομαι. Ψέμα! Μπορώ να το κάνω συνέχεια ακούραστα. Αλήθεια.

Έχουμε τις ζωές μας, μα εγώ έχω κι εσένα. Δυο ζωές να αγαπώ. Μεταξύ μας τώρα, ζηλεύω κιόλας το ταλέντο σου να με τρελαίνεις ξεκουρδίζοντας τα δεδομένα μου και παίζοντας με τις αντοχές μου. Με νίκησες προκαλώντας το βιογραφικό μου. Πλέον έχεις κι εσύ λόγο σ’ αυτό, πολλές παραγράφους. Κι ακόμη τελεία δεν βρίσκω που να βάλω.

Βάζω στοίχημα, το οποίο αυτή τη φορά θα κερδίσω. Είμαι σίγουρος πως όταν καταλάβεις τι πραγματικά κρύβω, θα ξαφνιαστείς. Ίσως να είναι και ο μικρός μας ανταγωνισμός αυτός, ποιος θα δείξει περισσότερα πράγματα στον άλλο. Είναι ωραίο παιχνίδι. Να το συνεχίσουμε για να κερδίσουμε κι οι δυο.

Ισόβια είναι η καταδίκη μου να σε λατρεύω. Συγνώμη αν δεν το θέλεις, δεν ήταν δική μου απόφαση αλλά… δική σου!

 

Το πιο πάνω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Πλατωνικό Ταξίδι»

[img]