ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

Τα συναισθήματα δημιουργούνται και επιβιώνουν χωρίς την ανθρώπινη επιλογή, τουλάχιστον όσο αφορά εκείνα τα μικρά και αυθόρμητα σημάδια του έρωτα. Όταν δηλαδή αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής και στη θέση των παλιών εμφανίζονται νέοι χάρτες προς εξερεύνηση, με κάθε βήμα να ελκύει και μια νέα περιπέτεια.

Στον έρωτα αργείς να καταλάβεις τι σου συμβαίνει διότι μάλλον αυτό που φέρνει μαζί του κάθε φορά είναι άγνωστο και δεν μπορείς να το διαχειριστείς στην αρχή, όσο κι αν θέλεις να το ζήσεις χωρίς καθυστέρηση.

Τα πρώτα βήματα δεν τα κάνεις με σιγουριά. Σκέφτεσαι το άλλο άτομο συνέχεια και δεν ξέρεις τον λόγο που το μυαλό σου μένει κολλημένο σε αυτό. Κοιτάς κινητό ή το inbox σου για κάποιο μήνυμα από το “πρόσωπο”, θυμάσαι και επαναλαμβάνεις τις κοινές σας σκηνές ενώ κάνεις πρόβα τις επόμενες, από το τι να πείτε μέχρι τι να κάνετε. Ή αν θα το κάνετε.

Πιάνεις τον εαυτό σου να μην μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. Αντιλαμβάνεσαι πως δεν θέλεις να σκέφτεσαι κάτι άλλο έτσι κι αλλιώς, άρα αυτή η κατάσταση σε βολεύει κι αν κρατήσει αιώνια. Αυτό ελπίζεις εξάλλου. Τα σημάδια που βλέπουν οι άλλοι δεν τα βλέπεις εσύ, ενώ αυτό που νιώθεις εσύ δεν το νιώθει άλλος. Αυτός ο ανταγωνισμός με τη φύση είναι που αναστατώνει. Αυτό είναι που συναρπάζει.

Αυτό που δεν έχεις νιώσει ακόμη, αυτό που δεν έχεις παραδεχτεί ακόμη, αυτό που δεν έχεις πιστέψει ακόμη. Είναι αυτό που δεν έχεις καταλάβει ακόμη…

 

[img]