ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΑΓΓΙΓΜΑ, ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ

Eίσαι εσύ μια καινούρια έκπληξη στη ζωή μου που υπόσχεται να χάσω τον ύπνο μου, σωστά; Αντιλαμβάνεσαι κι εσύ πως ο αθόρυβος τρόπος που επικοινωνούμε χωρίς να μιλάμε, μας φτιάχνει τη διάθεση. Όταν γελάς, είσαι εσύ, κι αυτό με κάνει να μου αρέσεις πιο πολύ. Ζηλεύω την ξεγνοιασιά σου που δεν ξέρεις τι άλλο μου αρέσει σε σένα. Γιατί ίσως αν ήξερες, θα ντρεπόσουν, θα αγχωνόσουν… ααα και θα κρυφοχαμογελούσες γιατί θα σε γοήτευε και σένα στα σίγουρα. Κάθε σου άγγιγμα, μου φτιάχνει κι ένα όνειρο. Το χρωματίζει, και αφού ρίχνει και μια μυρωδιά δική σου, στο τέλος με κουντάει από τον γκρεμό της ψυχής να κάνω βουτιά σ’ αυτό το απεριόριστα δικό σου.

Λιώνω και βυθίζομαι σαν ένας Τιτανικός φτιαγμένος από κερί. Από φλόγα μέσα μου, να φουντώνει για σένα, η ζωή μου κομματιάζεται και γίνεται δάσος ολόκληρο, με τα δέντρα να ανεμίζουνε δείχνοντας σαν πυξίδα, εσένα! Λαβύρινθος το μονοπάτι μεταξύ μας, στο οποίο χάνομαι με το πρώτο βήμα σαν ξεκινάω να ταξιδεύω. Θέλω να ρίξω τα τείχη τριγύρω ώστε να φθάνω σε σένα μέσα σε δευτερόλεπτα, ή ακόμα πιο γρήγορα όπως κάνει η σκέψη μου όταν εμπνέεται και δημιουργεί την παρουσία σου μέσα στην συνείδηση μου.

Ένα λιμάνι έχω όλο κι όλο, κι αυτό για να ρίξεις την άγκυρα σου που θα σε αφήσει παντοτινά εδώ σ’ αυτή την αγκαλιά που προσφέρω. Μονάχα τρυφερότητα αισθάνομαι να έχω όταν για κάθε μου απόφαση, τα πάντα συγκρίνονται με τον έρωτα μου προς εσένα. Μην σε τρομάζει αυτός ο έρωτας. Ήρθε για να στηρίξεις επάνω τα όνειρα, τις επιθυμίες, τα θέλω και τα “ίσως” σου. Αν αγαπήσεις κι εσύ αυτό το φάσμα συναισθημάτων που γεννάει η αλήθεια, το αποτέλεσμα θα γίνει το φυλαχτό της κάθε σου ελπίδας. Όλο αυτό θα είναι η απάντηση στη φύση των παράξενων συμβάντων και της πολύπλευρης λογικής.

Mια ουσία έψαχνα που εμφανίστηκε με τη δική σου παρουσία. Κι αν κάποιες φοβίες υπάρχουνε ακόμη, στην υγρασία των χειλιών σου θα γλιστρήσουν και θα φύγουν. Εκεί, στο ίδιο σημείο, θα ξεχαστούν όλα τα πριν που έζησα και τα μετά που υπολόγιζα. Στην ευφορία του φιλιού σου, η δικιά μου ανάσα θα παίξει με τη δικιά σου, και μαζί θα δώσουν οξυγόνο στην παιδική πλευρά της καρδιάς που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Η απόσταση που θα μας χωρίζει τότε, θα είναι ασήμαντη. Θα είσαι μονάχα ένα φιλί μακριά.

 

Το πιο πάνω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Πλατωνικό Ταξίδι»

[img]