ΒΑΡΙΕΜΑΙ

Όχι απλά βαριέμαι, αλλά ΒΑ-ΡΙΕ-ΜΑΙ!!!
Αμέτρητες φορές την εβδομάδα. Βαριέμαι το κάθε «τι», το κάθε «που», το κάθε «πως», το κάθε «γιατί». Με κουράζει η σκέψη που υπάρχει, ή που θα ‘ρθει. Το να σκέφτομαι αν είμαι ωραίος και αρέσω, ή ακόμα εάν αρέσω στον ίδιο μου τον εαυτό. Τα βήματα μου όταν μουρμουρούν, με κουράζουν. Δεν ξέρω πότε να χαμογελώ και πότε να δακρύζω, γιατί με αγχώνει η κριτική. Ναι, γιατί ακόμη και για τα συναισθήματα ΜΟΥ, ο κόσμος έχει αναίδεια. Και για τα δικά ΣΟΥ.

Μ’ αρέσει ν’ αγαπώ, να ερωτεύομαι, να γελώ. Μ’ αρέσει να δίνω γιατί έτσι έμαθα. Ευτυχώς, δεν είμαι τσιγκούνης. Φοβάμαι όμως να ερωτευτώ και ν’ αγαπήσω, γιατί βαριέμαι να ζηλεύω, με κουράζει. Μ’ αρέσει όταν τα πιο μικρά πράγματα, με κάνουν να χαμογελώ. Αλλά βαριέμαι γιατί είμαι μόνος μου σε ένα κόσμο που δειλιάζει να κοιτάξει ψηλά τον ήλιο. Σε ένα περιβάλλον που ο πουτάνες γίνονται είδωλα και τα τούβλα πορνοσταρ. Η αλήθεια γύρω μου με απογοητεύει κάθε στιγμή. Τρομάζω για τη συνέχεια. Αλλά βαριέμαι να το σκέφτομαι από τώρα.

Βαριέμαι όταν θέλω γάλα, και το ψυγείο είναι άδειο. Βαριέμαι να κάνω δυο βήματα να αγοράσω. Γενικά βαριέμαι να βαριέμαι. Δε λέω «συγνώμη», αλλά εκατό φορές το λεπτό θα φωνάξω το ελληνικότατο… «sorry» στο δρόμο, στο σουπερμαρκετ, στο τηλέφωνο. Είναι μικρότερη λέξη, ευκολότερη, γρηγορότερη. Αλλά και φτωχότερη, όμως δεν σε νοιάζει, σωστά; Απρόσωπε!

Ξεχνώ τα γενέθλια του φίλου και τη γιορτή του γείτονα. Περιμένω το facebook να μου θυμίσει τα πάντα, ακόμη και για να κάνω μπάνιο. Και μετά θα το βάλω και status για να μετρήσω «likes» ώστε να νιώσω γεμάτος. Βαριέμαι να ζήσω. Ακόμα και εάν η κάθε εποχή είναι απλά ένα χασμουρητό μακριά.

Βαριέμαι να…

Φλερτάρω
Διαβάζω
Κοιμάμαι
Μιλώ
Χαζεύω
Αγαπώ
Τρέχω
Οδηγώ
Τραγουδώ
Σκέφτομαι
Χαμογελώ
Πεθυμώ
Ερωτεύομαι

Ε τότε, τί σκατά κάνω σ’ αυτή τη ζωή;

Σημείωση: Το πιο πάνω κείμενο αφορά φανταστικά πρόσωπα και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Σε περίπτωση που νιώσετε ταύτιση με αυτό, ζητώ ταπεινά ΣΥΓΝΩΜΗ. Δεν φταίω εγώ, αλλά η πραγματικότητα σας. …

[imghttps://wifflegif.com/gifs/195136-spongebob-squarepants-boring-life-gif]