ΒΑΝΙΛΙΑ…

Κοιτάω μπροστά μου και τί καταλαβαίνω; Ότι αυτή είναι ευτυχία. Εσύ με κάνεις χαρούμενο. Εσύ δίνεις τις λέξεις στα συναισθήματα. Εσύ έχεις επιρροή στην κατεύθυνση των βημάτων και της έννοιας μου. Ξεγελούσα το χρόνο μου με εμπειρίες που σχεδιάζα να συμβούν μελλοντικά λες κι αυτό είχε νόημα, όταν η ουσία βρίσκεται στο προσωπάκι σου. Γιατί κάθομαι και περιμένω κάτι που δεν μπορώ να φανταστώ, ενώ ξέρω πως αυτό που ψάχνω έχει τη μορφή σου, έχει το βλέμμα σου, έχει το αχτένιστο σου μαλλί κάθε πρωί που ξυπνάς ή το βρεγμένο από το μπάνιο; Κάθε φορά προκαλείς διλήμματα όταν στα ξαφνικά στέλνεις αποκλειστικές φωτογραφίες, κι ο λόγος είναι η δειλία μου να γυμνωθώ συναισθηματικά στο κολαστήριο της ύπαρξης σου. Η παρουσία σου και μόνο αρκεί για να οδηγώ την καρδιά μου στα όρια της. Αυτά που ορίζεις σε κάθε κατάθεση ψυχής. Αυτά που δεν υπάρχουν πλέον.

Σκέφτομαι αλλιώς μακριά σου, όμως δεν σκέφτομαι καθόλου δίπλα σου. Αφαιρείς το λόγο να βασανίζω το μυαλό μου αφού εξαφανίζεις τα πάντα από το πλάνο. Με κάνεις να αφήνομαι στις ορέξεις αυτού που μας δένει και γουστάρω όταν κάνεις το ίδιο σε αυτό που βγαίνει μεταξύ μας. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι και τόσα άλλα στοιχεία που σημαδεύουν το κορμί σου σαν χάρτης κι εγώ θέλω να ακολουθήσω ώστε να κατακτήσω τον αληθινό θησαυρό που κρύβεις κύτταρο προς κύτταρο. Από τη σφραγίδα της φύσης στο λαιμό σου μέχρι τα τατουάζ που διάλεξες να εκφράζουν τον πλούσιο, ανεκτίμητο σου χαρακτήρα.

Να ζω τις ανέμελες μας στιγμές συνέχεια και να τραγουδάει στ’ αυτιά μου η φωνή σου. Αυτό θέλω. Να σε αγκαλιάζει η ασφάλεια πριν προλάβεις να νιώσεις. Αυτό θέλεις. Να ρωτάω αυτό που σκέφτομαι και να δίνεις απαντήσεις με τα φιλιά σου. Αυτό θέλω.

Τα όλα σου έχουν αυτή τη γεύση βανίλιας που είναι απόλυτη, καθοριστική και η απλότητα της εκφράζεται με μια μοναδική αυτοπεποίθηση την οποία η ίδια δεν γνωρίζει ότι έχει και τι μπορεί να κάνει με αυτή. Σαν εσένα.

[IMG]