ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΛΩ

Αφού τα πάντα έγιναν μέσα σε λίγες μόνο στιγμές, τις οποίες δεν πρόλαβα να μετρήσω, τότε νομίζω έχω το δικαίωμα τώρα να αποφασίζω γι’ αυτά που ελέγχω. Ή μάλλον γι’ αυτά που νομίζω πως έχω τον έλεγχο τους, αφού έχει αποδειχτεί πως στα σημαντικά ζητήματα της καρδιάς μου, δεν μπορώ να έχω το λόγο. Κάνει κουμάντο μόνη της και δεν μου δίνει την ευκαιρία της επιλογής. Δεν με ρωτάει καν για την άποψη μου. Προχωράει μόνη της και φέρνει τα πάντα ως τετελεσμένα.

Έκανε όμως και μια φορά κάτι σωστό. Οδήγησε τα πράγματα σε σημείο που να μην έχω παράπονο. Το αποτέλεσμα των πράξεων της δεν με βρίσκει αντίθετο αυτή τη φορά. Ίσα ίσα που την ευχαριστώ κιόλας που πήρε την πρωτοβουλία να σε ερωτευτεί πριν καν σε προσέξω καλά καλά και στο τέλος να με πείσει για την ορθότητα της πράξης της. Κοίτα που της χρωστάω κι από πάνω.

Λοιπόν, τώρα ας μιλήσουμε για σένα γιατί αρκετή ώρα σε άφησα. Όχι όχι, δεν είναι απειλητική η στάση μου. Είναι διεκδικητική. Διεκδικώ αυτά που μου ανήκουν, αυτά που δικαιούμαι, αυτά που μου αξίζουν και αυτά που θέλω. Πες το εγωισμό, πες το πλεονασμό, πες το όπως θέλεις. Δεν με νοιάζουν οι λέξεις. Εγώ ξέρω πως πίσω από όλες αυτές τις ερμηνείες κρατώ στη ζωή μου μια αλήθεια που δεν εκφράζεται ούτε με λόγια ούτε με πράξεις.

Αφού κατάφερε η καρδιά μου να σε εντοπίσει και στη συνέχεια να ταράξει τα ήσυχα νερά μου με την δυνατή σου παρουσία, τότε είναι η σειρά μου να κάνω το επόμενο βήμα και να προστατεύσω αυτή τη νέα κατάσταση που επικρατεί. Μοιάζει αναγκαίο να κάνω μια φορά αυτό που θέλω εγώ. Να δείξω στον εαυτό μου που αρκετές φορές αφήνεται γιατί φοβάται ή γιατί προτιμά να μην ρισκάρει, ότι σε κάθε προσπάθεια υπάρχει βραβείο. Ένα τέτοιο υπάρχει και τώρα με μια διαφορά όμως. Το έχω ήδη πάρει στα χέρια μου αλλά θα πρέπει να κάνω κάτι για να μην το δω να εξαφανίζεται. Να μη δω εσένα να χάνεσαι. Κάνω ήδη τα πάντα να μείνεις μαζί μου και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται όσο θέλω εγώ…

 

[img]