ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΗΜΑ

ΝΤΟ
Γοητεύεις με τα όλα σου. Αγαπημένο μου σύμπαν.

ΡΕ
“Για πάντα”… Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει αυτό το “πάντα”, άγνωστο. Σ’ αυτό χρωστώ την απάθεια μου αλλά και την αδιαφορία κάποιων στιγμών. Σ’ αυτό όμως υποκλίνομαι κιόλας για τα όσα τρέχω να προλάβω να ζήσω. Και να κερδίσω. Όσα δεν κινδύνευα να χάσω, είπα “άστο, θα υπάρχουν για πάντα”, ενώ για τ’ άλλα, χανόμουν από το πάθος της φοβίας. Έτσι είναι, ό,τι χάνεις, να το έχεις έννοια.

ΜΙ
Σε είδα και σε γνώρισα, σε πρόσεξα και σε χώνεψα. Αλλά συνέχεια κάτι δεν μου είναι αρκετό. Γεμίζεις το ποτήρι με το δικό σου κρασί που είναι μεθυστικό σαν τη ματιά σου. Υπνοβατώ τα βράδια φτάνοντας στα σοκάκια τα δικά σου, μετρώντας τα χιλιόμετρα που απέχει το κορμί σου. Ασυναγώνιστο να υπάρχεις.

ΦΑ
Στην ίδια πόλη, σαν ξένος περιπλανιέμαι που ψάχνει στον χάρτη τον προορισμό του. Να φτάσω με πατίνια ή αμάξι; Να φτάσω με τρέλα ή απλά γρήγορα; Θέλω και τα δύο. Θέλω και πάλι τα πάντα. Είμαι αχόρταγος σε ό,τι αφορά κάτι από το κομμάτι του κοινού μας γλυκού.

ΣΟΛ
Δεν χρειάζεται να κρύβομαι, ούτε να κλέβω “σ’ αγαπώ”. Γιατί ξέρω να δίνω περισσότερες λέξεις απ’ όσες λέει το στόμα μου. Τις δίνω με τόκο, χωρίς κόπο. Ως εραστής των λέξεων, ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκα να χαρίσω ήχους. Στο άκουσμα τους, ξέρω ότι χαρίζω εμένα, γιατί εγώ είμαι αλφάβητο. Κάθε μου γράμμα και μια ιστορία, ένας πόθος, ένα νόημα…

ΛΑ
Μου λείπει η απουσία σου. Ναι σωστά τα λέω διότι όταν απουσιάζεις σε νιώθω πιο πολύ. Και σε θέλω πιο πιο πιο πολύ. Μ’ αρέσει να σε θέλω. Αφού είσαι το σύμπαν μου που ζω εγώ μέσα. Με νοιάζει που σε έχω.

ΣΙ
Όσες κι αν πίστεψα στιγμές, ποτέ μου δεν προδόθηκα. Ό,τι κι αν ένιωσα, ποτέ του δεν με σκότωσε. Η αλήθεια μου θήλασε τη ζωή με πλούτη αμύθητα. Σε έναν παροξισμό οδηγούσα το σώμα μου κυρίως όταν η πανσεληνιακή γοητεία σκορπούσε χάδια στο πέπλο του έναστρου ουρανού. Αχανές σύμπαν γίνονται η ψυχή και η καρδιά μου όταν ευωδιάζει ο κήπος μέσα μου.

ΝΤΟ
Αυτό το “ντο” είναι το ίδιο με το πρώτο. Δεν βλάπτει η επανάληψη 😉

 

Το πιο πάνω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Πλατωνικό Ταξίδι»

[img]