ΤΑ SPAM ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΣΗ

Το πιο πιθανό είναι να έχεις μάθει για τα καλά ότι από σήμερα κάτι αλλάζει σε ότι αφορά την προστασία και διαχείριση προσωπικών δεδομένων από διάφορες εταιρείες ή οργανισμούς ή ξέρωγω. Κυρίως σε όσους είναι εντός ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλο αυτό βέβαια οφείλεται σε νέο κανονισμό που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται με ισχύ από σήμερα, τον γνωστό General Data Protection Regulation (aka GDPR) και προβλέπει μεγάλα προστίματα, εξού και θεωρήθηκε απαραίτητο από παντού να λάβουν τα μέτρα τους. Από το τι είδους πληροφορίες συγκεντρώνει ο κάθε ένας, την αιτία και το σκοπό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ζαλιστεί από ανακοινώσεις υπηρεσίων ότι αλλάζουν τις πολιτικές τους με γνώμονα την εμπιστοσύνη των πελατών (εσένα), ότι νοιάζονται για την προστασία των δεδομένων (εσένα) και θέλουν την συγκατάθεση σου για να επικοινωνούν (με εσένα).

Κανένας δεν ξέρει εάν αυτό το πείραμα πετύχει. Θα επιμένω να το ονομάζω ως “πείραμα” γιατί είναι μικρό το καλάθι που κρατάω για την αποτελεσματικότητα του. Κάτι που έπρεπε να συμβαίνει με τη λογική, δεν καταλαβαίνω γιατί ήθελε νομικές βάσεις για να δικαιολογηθεί. Είναι πιο σωστό, κατ’ εμένα, να θεωρηθεί ως επικοινωνιακό τέχνασμα (μάρκετινγκ) η αναφορά στο GDPR από τον κάθε οργανισμό παρά στην αληθινή και πιθανή πρόθεση. Με αφορμή όμως όλο αυτό το σούσουρο, θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλα τα emails που λαμβάνουμε και ποτέ δεν δίνουμε σημασία, γιατί αντιθέτως εκείνα ζητούν τη σημασία μας.

Μας αγαπούν.
Μας πολιορκούν.
Μας θέλουν και δεν διστάζουν.
Το λες και μακροχρόνια σχέση.

Μέσα από αυτά λοιπόν, (αναφέρομαι σε όσα έχω λάβει εγώ μόνο μέσα σε διάστημα μερικών βδομάδων), έμαθα ότι ένας Dennis που δηλώνει χήρος 59 ετών, πάσχει από βαριά ασθένεια και οι γιατροί του δίνουν λίγους μήνες ζωής, και για να κερδίσει πόντους στον Παράδεισο, αποφάσισε να κάνει δωρεά μερικά εκατομμύρια δολάρια σε μένα ως φιλανθρωπία. Θέλει να του απαντήσω για να σιγουρευτεί ότι έλαβα το μήνυμα του. Έχω επίσης προσφορές για ιατρική κάνναβη. Αν θέλει κάποιος να του προωθήσω το μήνυμα. Οι προσφορές δεν σταματούν εδώ. Επειδή είμαι μεγάλος σε ηλικία (!), με βρήκαν και μου κάνουν καλές τιμές για εγκατάσταση μπάνιου κατάλληλου για ηλικιωμένους με χερούλια και λαβές που να αποφεύγονται τα γλιστρήματα.

Η τελευταία φορά που ταξίδεψα στο εξωτερικό ήταν προς Αγγλία. Οι αποδείξεις σε αυτό το άρθρο. Κάποιος διπλωμάτης όμως που ταξίδευε προς Μέση Ανατολή, ξέχασε τη βαλίτσα του σε κάποιο αεροδρόμιο και τα στοιχεία μου ήταν πάνω σε έγγραφα μέσα σε αυτή, συνοδευόμενα με 4 δις δολάρια. Η βαλίτσα παραμένει στο αεροδρόμιο μέχρι να επικοινωνήσω για να τα παραλάβω όλα αυτά. Υπάρχουν και οι καλοί άνθρωποι που ακύρωσαν την πιστωτική μου κάρτα όταν βρέθηκε στο δρόμο, και το έκαναν για να προστατεύσουν οποιαδήποτε κλοπή ή παράνομη χρήση της. Για να την παραλάβω πίσω πρέπει να πληρώσω. Πάλι. Ή να γίνω πειραματόζωο κάποιου Ιαπωνικού χαπιού που κυκλοφορεί εδώ και 75 χρόνια. Μετά από τόσο καιρό, ακόμη δεν είναι σίγουροι;

Το περίεργο είναι, αφού με ξέρουν τόσο καλά όπως λένε, πως όλες οι υποθέσεις αφορούν δολάρια; Αν ήταν ευρώ μπορεί και να τους πίστευα. NOT. Ο άλλος που ακύρωσε την πιστωτική μου για να με προστατεύει και ζητάει χρήματα να την επιστρέψει, αφού είναι ακυρωμένη, γιατί να με ενδιαφέρει να την παραλάβω πίσω; Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι οπότε και να πρέπει να δοκιμάσω τα 3 θαυματουργά βότανα που μου προτείνουν και βοηθάνε να σταματήσει η απώλεια μνήμης. Έχω;

Πάντως υπάρχει κι ένα καλό έως πολύ αισιόδοξο που συμβαίνει και μάλλον αποδεικνύεται ότι με ξέρουν έστω και λίγο, και γι’ αυτό μου είναι αχρείαστα: Δεν μου έρχονται πλέον διαφημιστικά για βιάγκρα!

[img]