ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ;

Γλυκιές αναμνήσεις γεμίζουν το μυαλό μου. Σκέφτομαι συνέχεια τα πάντα, ό,τι αφορά εσένα κι εμένα μαζί. Είναι τόσα πολλά που αν ένας σκηνοθέτης αναλάμβανε να γυρίσει όλες τις αναμνήσεις αυτές σε έργο, θα κατάφερνε να κάνει το μεγαλύτερο σε διάρκεια έργο που έγινε ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Σαν όνειρο περνούν μπροστά από τα μάτια μου τα όσα έζησα από τότε που βρήκα και ξεκίνησα να περπατώ το μονοπάτι του Παραδείσου. Όταν δηλαδή ο Θεός μου άνοιξε την πόρτα και γνώρισα τον αρχηγό των αγγέλων. Το άτομο που ξέρει να φροντίζει την καρδιά και την ψυχή των κοινών θνητών. Το άτομο που έχει τη μορφή, το όνομα και τη φωνή σου! Μην τολμήσεις να σκεφτείς ούτε δευτερόλεπτο πως δεν είσαι εσύ, πως δεν έχεις όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να είναι άγγελος. Γιατί εγώ δεν τα βρήκα πουθενά αλλού παρά μόνο σε σένα.
Η αγάπη είναι σπουδαίο πράγμα. Γράφτηκαν χιλιάδες βιβλία και ποιήματα γι’ αυτήν. Όταν σε κτυπήσει κατακούτελλα η αγάπη, νιώθεις πολύ ανώτερα από όλους και πιστεύεις πως κανείς άλλος δε νιώθει όπως εσύ. Νιώθεις υπεράνω. Από την άλλη όμως, γίνεσαι «θύμα» για το άτομο που αγαπάς και προσπαθείς να μη νιώσει ποτέ άσχημα, να μην πληγωθεί, να μην κτυπήσει. Τότε είναι που για σένα η αγάπη σημαίνει τα πάντα και για να μην ξεχνιόμαστε, η αγάπη γεννιέται στην καρδιά, δε δημιουργείται. Άν αγαπάς, η καρδιά σου είναι ζεστή, τόσο ζεστή όσο ένα ζεστό ρόφημα που πίνεις όταν είσαι άρρωστος. Είναι φάρμακο η αγάπη που γιατρεύει την ψυχή. Είναι σαπούνι που καθαρίζει το «σώμα». Είναι η δύναμη που σε κρατάει δυνατό. Ο έρωτας είναι μεγάλος κι αν βρεθείς στα πόδια του σε κάνει να πιστεύεις πως ήσουν ο στόχος του Θεού. Πετάς στα σύννεφα και σκέφτεσαι πως αυτό που ζείς είναι κάρμα, είναι το πεπρωμένο σου. Έχεις την πεποίθηση πως τα πάντα ήθελαν να συναντηθείς και να ενωθείς με αυτό το άτομο που αγαπάς. Κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από αυτό που του επιφυλάσσει η ζωή, αυτό που του έχει σχεδιασμένο να γίνει, να πάθει, να νιώσει, να ζήσει…! είναι στιγμές που όσο σε σκέφτομαι, τόσο κάνει η καρδιά μου πως πετάει. Δεν παύει η καρδιά μου να κτυπά για σένα χαρωπά. Θα σ’ αγαπώ για πάντα, χωρίς παύση και χωρίς δισταγμό. Θέλω η άκρη του χεριού μου να αγγίζει την άκρη των δικών σου χεριών.
Σ’ αγαπώ για πολλούς λόγους: γιατί ο Θεός σ’ έφτιαξε για μένα, γιατί δροσίζεις το λουλούδι που κρύβεται ανάμεσά μας, γιατί μαζί σου νιώθω πλούσιος, γιατί μακριά σου αναζητώ την αγκαλιά σου, γιατί είσαι το σύμπαν που με περικυκλώνει, γιατί μαζί με μένα, λιώνουν όλα τα κεριά του κόσμου όταν με φιλάς, γιατί μου χάρισες ζωή.
Κανείς δε βαρέθηκε ν’ ακούει όταν του λένε «σ’ αγαπώ». Να σου πώ κάτι; Σ’αγαπώ σ’ αγαπώ σ’ αγαπώ! Τις ώρες που εσύ λείπεις από κοντά μου, εγώ αρχίζω και μιλάω με το Θεό για σένα. Το ομολογώ πως είσαι το καλύτερο δώρο που πήρα στη ζωή μου. Ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μουσείο θα ζήλευε. Είσαι σπουδαία γιατί με κάνεις να αισθάνομαι σπουδαίος που σε έχω. Σε λατρεύω!

Το πιο πάνω αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο «Πλατωνικό Ταξίδι»

[img]