ΚΙ ΑΝ Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ;

Κι αν ο Σάκης Ρουβάς είναι η πικρή αλήθεια του σήμερα;

Το όνομα της μπορεί να μην θυμίζει πολλά μιας και δεν ανήκει στη “λαμπερή” showbiz που συνηθίσαμε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Δεν έχει το πλεονέκτημα της αναγνώρισης μόνο από το μικρό της όνομα, όπως τον Σάκη (που άμεσα σκεφτόμαστε το ίδιο πρόσωπο, έτσι απλά). Παρόλο που υπηρετεί και το θέατρο για δεκαετίες, οι νεότερες γενιές αναγνωρίζουν την φυσιογνωμία της μέσα από τηλεοπτικές σειρές που έγιναν επιτυχίες. Από την Φλώρα Μπαρμπαρίτσα στους Δύο Ξένους μέχρι τη Μπουμπού στης Ελλάδος τα Παιδιά και άλλα.

Για τα γεγονότα λοιπόν, λίγες μέρες πριν, η κ. Χρυσούλα Διαβάτη παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση απονομής βραβείων Κάρολος Κουν όπου και θα έπαιρνε ένα τιμητικό βραβείο. “Θα” γιατί δεν το πήρε και δεν το πήρε γιατί ένιωσε αντίθετη με τα κριτήρια που γίνονται ορισμένες αξιολογήσεις. Μίλησε από το βήμα σε ένα χώρο όπου ήταν παρών και ο Σάκης (ο γνωστός) για να βραβευτεί για τη δική του ερμηνεία στο αρχαίο θέατρο, γι’ αυτό και πολλοί έτρεξαν να ερμηνεύσουν τα λόγια της ως επίθεση προς τον Ρουβά.

«Πάντα στις γριές έδιναν μία τιμητική διάκριση. Ευχαριστώ πάρα πολύ», ήταν η πρώτη της φράση σαφώς μέσα στο χιουμοριστικό επίπεδο που κινείται συνήθως. «Τώρα, stars, μίμοι, διασκεδαστές, ωραίες, ωραίοι, ένας συρφετός ολόκληρος, έχουν ονομαστεί “ηθοποιοί”. Εδώ γίνεται της κακομοίρας», συνέχισε να λέει.

Εδώ η απάντηση του Σάκη και όλος ο διάλογος:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rSWNjp_2URM&w=420&h=315]

Σαφώς ο Σάκης Ρουβάς μπορεί να δοκιμάζει οτιδήποτε θέλει και να ασχολείται με αυτό. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει όμως και τη σημασία της διαμαρτυρίας από την κ. Χρυσούλα Διαβάτη. Η ίδια μίλησε για το χώρο της, όμως πόσοι δεν βλέπουμε παρόμοιες καταστάσεις να συμβαίνουν σε διάφορους χώρους; Θεωρώ πως τα λόγια της δεν αφορούσαν προσωπικά τον Σάκη Ρουβά, αφού και αυτός με τόσα χρόνια καριέρας στη μουσική σκηνή, και με την ανάλογη επιτυχία, μπορεί να κρίνει μια παρόμοια κατάσταση όπου άφωνοι και μοντέλα κρατούν από ένα μικρόφωνο μέχρι να επιβληθεί στον κόσμο η εικόνα και όχι η φωνή τους. Η ψυχή δεν δικαιολογεί την προσπάθεια ή το δικαίωμα, όμως δεν είναι αρκετή.

Ο μόνος που δοκιμάζει τις αντοχές και στο τέλος στηρίζει τους πραγματικούς παίκτες της σκακιέρας είναι ο χρόνος. Αυτό ισχύει για όλους. Μέχρι τότε όμως, κανείς δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως επιθυμεί εάν δεν το επιθυμεί άλλος. Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνεργοι ηθοποιοί, ή έστω με γνώσεις από δραματικές σχολές και μεράκι που προσπαθούν να εξασκήσουν το ενδιαφέρον τους, όταν δεν έχουν γνωστό όνομα που να τους ανοίγει τις πόρτες των ευκαιριών από το πουθενά με ένα μόνο χαμόγελο. Και τόσοι άλλοι άνεργοι σε τόσες άλλες ειδικότητες…

[img]